Solokvinder

Behandling med donorsæd kan hjælpe dig til at blive mor.

Behandling med donorsæd kan hjælpe dig til at blive mor.

Asset 1

I Danmark er det lovligt for solokvinder at få fertilitetsbehandling, og solokvinder har ret til behandling for ufrivillig barnløshed på lige fod med kvinder i forhold.1

Solokvinder

Som solokvinde har du behov for donorsæd. Der er forskellige muligheder, herunder anonym sæddonor, sæddonor med udvidet profil, åben sæddonor og egen sæddonor. Du kan læse om de forskellige muligheder her.

Fertilitetsforløbet starter med en indledende undersøgelse. Her undersøges det, om der er nogle biologiske forhold, der kan påvirke din evne til at blive gravid. Måske vil behandling i form af intrauterin insemination være tilstrækkelig til at opnå graviditet. Måske er der biologiske forhold, herunder alder, der gør, at der er behov for IVF-behandling. Du kan læse mere om de indledende undersøgelser her og om de forskellige behandlingstyper her.

Det er en stor beslutning at vælge at få et barn på egen hånd. For nogle er det udelukkende en positiv beslutning. For andre kan beslutningen være påvirket af et biologisk ur, der tikker, og præget af en sorg over, ikke at have fundet en partner, at få et barn sammen med. Flere fertilitetsklinikker har etableret netværk for solomødre, hvor de kan mødes og dele erfaringer og skabe relationer.3,4

Heteroseksuelle par

Et heteroseksuelt par kan betegnes som ufrivilligt barnløse eller infertile, hvis regelmæssig og ubeskyttet samleje gennem et år ikke har ført til, at kvinden er blevet gravid.

Lesbiske par

I Danmark er det lovligt for lesbiske kvinder at få fertilitetsbehandling, og lesbiske kvinder har ret til behandling på lige fod med kvinder, som lever i heteroseksuelle forhold.

Artikler, som kunne være interessante for dig

Artikel

OM: Fertilitetsforløb

Jeg blev ikke mor – og det er jeg okay med nu.

Artikel

OM: Ernæringsekspert

Styr uden om sukker og øg dine chancer for at blive gravid

Artikel

OM: LFUB

Sådan foregår Ægscreening og ægdiagnostik