Hetero par

Ufrivillig barnløshed kan skyldes biologiske årsager hos manden, hos kvinden eller hos begge.

Ufrivillig barnløshed kan skyldes biologiske årsager hos manden, hos kvinden eller hos begge.

Asset 1

Et heteroseksuelt par kan betegnes som ufrivilligt barnløse eller infertile, hvis regelmæssig og ubeskyttet samleje gennem et år ikke har ført til, at kvinden er blevet gravid.

Heteroseksuelle par

Ufrivillig barnløshed kan skyldes biologiske årsager hos manden, hos kvinden eller hos begge. I kan læse mere om årsager til infertilitet her.

Både manden og kvinden skal gennem en undersøgelse i starten af fertilitetsforløbet. I kan læse mere om de indledende undersøgelser her.

De indledende undersøgelser vil være afgørende for, hvilken type behandling, der tilbydes. I nogle tilfælde vil en graviditet kunne opnås ved brug af mandens egen sæd. I andre tilfælde vil der være brug for donorsæd.

Det er meget forskelligt, hvor mange behandlingsforsøg I som par skal igennem, for at få et barn. Og selvom det i sidste ende lykkes for de fleste par at få et barn, er der ingen garanti for succes. Det kan derfor være en stor belastning, både individuelt og for jer som par, at gennemleve et fertilitetsforløb. I kan læse mere om de psykosociale aspekter af fertilitetsforløbet her.

Lesbiske par

I Danmark er det lovligt for lesbiske kvinder at få fertilitetsbehandling, og lesbiske kvinder har ret til behandling på lige fod med kvinder, som lever i heteroseksuelle forhold.

Solokvinder

I Danmark er det lovligt for solokvinder at få fertilitetsbehandling, og solokvinder har ret til behandling for ufrivillig barnløshed på lige fod med kvinder i forhold.

Artikler, som kunne være interessante for dig

Artikel

OM: Fertilitetsforløb

Jeg blev ikke mor – og det er jeg okay med nu.

Artikel

OM: Patientforeningen Fertilitet og Tab

Sådan foregår Ægscreening og ægdiagnostik

Artikel

OM: Virkelige beretninger

Hvor meget vil du gå igennem for at få et barn?

Hvis Nanna Larsen havde vidst, hvad hun skulle igennem for at få sine tvillinger, havde hun givet op på forhånd.