Lesbiske par

Behandling med donorsæd kan hjælpe jer til at blive en familie.

Behandling med donorsæd kan hjælpe jer til at blive en familie.

barnloshed_dk_ico_1

I Danmark er det lovligt for lesbiske kvinder at få fertilitetsbehandling, og lesbiske kvinder har ret til behandling på lige fod med kvinder, som lever i heteroseksuelle forhold.1

Lesbiske par

Som lesbisk par har I behov for donorsæd. Der er forskellige muligheder, herunder anonym sæddonor, sæddonor med udvidet profil, åben sæddonor og egen sæddonor. I kan læse om de forskellige muligheder her.

Alle fertilitetsforløb starter med en indledende undersøgelse. Her undersøges det, om der er nogle biologiske forhold, der kan påvirke kvindens evne til at blive gravid. For nogle lesbiske par vil behandling i form af intrauterin insemination (IUI)være tilstrækkelig til at opnå graviditet. For andre vil der være biologiske forhold der gør, at der er behov for IVF-behandling. I kan læse mere om de indledende undersøgelser her og om de forskellige behandlingstyper her.

Når et lesbisk par får et barn sammen, bliver den kvinde, der føder barnet, automatisk registreret som barnets mor. Den anden kvinde i forholdet kan blive registreret som medmor. Et registreret medmoderskab giver både barnet og medmoren en række rettigheder og pligter.2 I kan læse mere om medmoderskab på borger.dk og på Familieretshusets hjemmeside.

Solokvinder

I Danmark er det lovligt for solokvinder at få fertilitetsbehandling, og solokvinder har ret til behandling for ufrivillig barnløshed på lige fod med kvinder i forhold.

Heteroseksuelle par

Et heteroseksuelt par kan betegnes som ufrivilligt barnløse eller infertile, hvis regelmæssig og ubeskyttet samleje gennem et år ikke har ført til, at kvinden er blevet gravid.

Artikler, som kunne være interessante for dig

Artikel

OM: Fertilitetsforløb

Jeg blev ikke mor – og det er jeg okay med nu.

Artikel

OM: Ernæringsekspert

Styr uden om sukker og øg dine chancer for at blive gravid

Artikel

OM: LFUB

Sådan foregår Ægscreening og ægdiagnostik