Generelt om fertilitet

Mellem hvert fjerde og hvert sjette dansk par har eller har haft fertilitetsproblemer. 1

Mellem hvert fjerde og hvert sjette dansk par har eller har haft fertilitetsproblemer.1

Asset 6
Fertilitetsbehandling, som fx IVF, ICSI og insemination (IUI) kan hjælpe mange par – heteroseksuelle såvel som lesbiske – og solokvinder til at blive gravide og opbygge en familie. Siden den første IVF-baby blev født i 1978 er mere end 9 millioner børn født efter fertilitetsbehandling på verdensplan.2 I Danmark fødes hvert år mere end 6.000 børn takket være fertilitetsbehandling. Det svarer til hvert tiende barn i en fødselsårgang.3

Infertilitet er både mandens og kvindens anliggende

Mellem hvert fjerde og hvert sjette par oplever eller har på et tidspunkt oplevet fertilitetsproblemer, også betegnet infertilitet.1 Man taler om infertilitet hvis et heteroseksuelt par, der ønsker et barn, ikke opnår graviditet ved ubeskyttet seksuelt samliv inden for et år. Når et heteroseksuelt par ikke er frugtbare, skyldes det hos hvert tredje par infertilitet hos manden, hos hvert tredje par infertilitet hos kvinden, og hos hvert tredje par problemer hos begge parter. Hos 10-20 % finder lægerne ikke årsagen til infertilitet.2

Familier af enhver slags

Fertilitetsbehandling er ikke kun for heteroseksuelle par. Solokvinder og mange i LGBT+ miljøet, herunder lesbiske par, tyr til fertilitetsbehandling som fx IVF eller IUI, for at få børn. I Danmark er hvert femte barn født efter inseminationsbehandling født af en kvinde uden partner.3

Fortæl om dit #projectfamily

Vi vil virkelig gerne høre din #projectfamily historie – fra behandling over undfangelse og (måske) til fødsel. Del online ved brug af #projectfamily og deltag i en af vores #projectfamily kampagner.

Fakta!
- om fertility

Fertiliteten falder med alderen både hos mænd og kvinder, men hvor meget? Og kan tallene hjælpe os i ønsket om at blive gravide?

Fakta om fertility - graf

Grafen er baseret på Nielsen HS et al. Figur 8.1

Lad os skabe
bedre indhold
til dig!

Vi ønsker at målrette indholdet på siden, så den hjælper dig bedst muligt. Hvis du svarer på nogle spørgsmål, kan vi stille skarpt og undersøge de emner, som er relevante for dig.

Lad os skabe bedre inhold til dig!

Vi ønsker at målrette vores inhold på siden, så den hjælper dig bedstmulig. Ved at svare på følgende kan vi stille skaprt og undersøge de emner, som er relevante for dig.

Hvor meget vil du gå igennem for at få et barn?

FERTILITET, FORÆLDRE

ARTIKEL

Hvor meget vil du gå igennem for at få et barn?

Hvis Nanna Larsen havde vidst, hvad hun skulle igennem for at få sine tvillinger, havde hun givet op på forhånd. Men mens Nanna stod midt i kampen, der helt bogstaveligt kom til at gælde liv og død, var det slet ikke en mulighed. Heller ikke da hendes kæreste på et tidspunkt syntes, at hun skulle afbryde graviditeten, eller da lægerne talte om en fosterreduktion.

FERTILITET, FORÆLDRE

Se flere artikler