Familietyper

Der findes mange mennesker, par såvel som solister, som har det til fælles, at de ønsker at blive forældre.

Der findes mange mennesker, par såvel som solister, som har det til fælles, at de ønsker at blive forældre.

barnloshed_dk_ico_1

I Danmark tilbydes fertilitetsbehandling til heteroseksuelle par, lesbiske par og solokvinder. De forskellige familietyper har forskellige baggrunde for at opstarte behandling, ligesom deres behov varierer.

Forældretyper - hvad er vigtigt at vide for netop dig?

Heteropar

Et heteroseksuelt par kan betegnes som ufrivilligt barnløse eller infertile, hvis regelmæssig og ubeskyttet samleje gennem et år ikke har ført til, at kvinden er blevet gravid.

Lesbiske par

I Danmark er det lovligt for lesbiske kvinder at få fertilitetsbehandling, og lesbiske kvinder har ret til behandling på lige fod med kvinder, som lever i heteroseksuelle forhold.

Solokvinder

I Danmark er det lovligt for solokvinder at få fertilitetsbehandling, og solokvinder har ret til behandling for ufrivillig barnløshed på lige fod med kvinder i forhold.

Om fertilitet

Fertilitetsbehandling, som fx IVF, ICSI og insemination (IUI) kan hjælpe mange par – heteroseksuelle såvel som lesbiske – og solokvinder til at blive gravide og opbygge en familie. Siden den første IVF-baby blev født i 1978 er mere end 9 millioner børn født efter fertilitetsbehandling på verdensplan.2 I Danmark fødes hvert år mere end 6.000 børn takket være fertilitetsbehandling. Det svarer til hvert tiende barn i en fødselsårgang.3

Lad os skabe
bedre indhold
til dig!

Vi ønsker at målrette indholdet på siden, så den hjælper dig bedst muligt. Hvis du svarer på nogle spørgsmål, kan vi stille skarpt og undersøge de emner, som er relevante for dig.

Tina - Jeg blev ikke mor – og det er jeg ok med nu

FERTILITET, FORÆLDRE

ARTIKEL

Jeg blev ikke mor – og det er jeg ok med nu

10 % af alle danske kvinder, der ønsker at få børn, får det aldrig. En af dem er Tina Molander. Efter 2 år i fertilitetsbehandling og efterfølgende 9 år med alverdens prøver i et adoptionshelvede måtte hun opgive drømmen om at blive mor. På trods af det lever Tina et godt og meningsfuldt liv.

FERTILITET, FORÆLDRE