FERTILITETSFORLØBET

Godt at vide

Fertilitetsbehandling kan betyde, at du får lidt fravær fra dit arbejde. Og så er det vigtigt at kontakte klinikken, hvis du har spørgsmål eller problemer.

Fertilitetsbehandling kan betyde, at du får lidt fravær fra dit arbejde. Og så er det vigtigt at kontakte klinikken, hvis du har spørgsmål eller problemer.

Asset 12

Mens fertilitetsbehandlingen er i gang skal du og din partner være forberedt på at få lidt fravær fra arbejde. Dette gælder fx den dag, du får taget æg ud, hvorimod du ved oplægningen kan gå på arbejde som normalt.

Fravær fra arbejde

Vær forberedt på, at du og din partner vil få lidt fravær fra arbejde, mens fertilitetsbehandlingen er i gang. Som kvinde bør du fx ikke gå på arbejde den dag, du får taget æg ud. Derimod kan du normalt godt gå på arbejde den dag, oplægningen finder sted.

De fleste øvrige besøg på klinikken kræver ikke sygedage. Men tidspunkterne kan ligge i arbejdstiden, eller situationen kan kræve, at du eller I møder op med kort varsel. Nogle vælger at tage en samtale med arbejdsgiveren om situationen, så han eller hun ved, hvorfor du indimellem må gå. Andre planlægger besøgene som feriefridage eller afspadsering.

Henvendelse til fertilitetsklinikken

I løbet af en fertilitetsforløb kan der opstå situationer, hvor du eller din partner har brug for råd eller svar på spørgsmål.

Hvis du har brug for at tale med en læge eller en sygeplejerske, er usikker på noget eller har andre problemer eller spørgsmål, kan du henvende dig til klinikken.

Hvis der opstår akutte problemstillinger uden for klinikkens åbningstid, skal du kontakte din egen læge eller vagtlægen.

Julie og Morten

Hør Julie og Morten fortælle om deres fertilitetsforløb. Tanker omkring forløbet, hvordan de delte usikkerheden og uvisheden med familie og venner, op- og nedture og gode råd til dig, der skal i fertilitetsbehandling.

Play Video about Hør Julie og Morten fortælle om deres fertilitetsforløb. Tanker omkring forløbet, hvordan de delte usikkerheden og uvisheden med familie og venner, op- og nedture og gode råd til dig, der skal i fertilitetsbehandling.

Behandling i offentligt eller privat regi

Du kan som kvinde være i behandling i privat regi både før og efter, du har modtaget behandling med støtte fra det offentlige.

Hos private klinikker kan du som kvinde få behandling, inden du er fyldt 46 år.

Se en oversigt over klinikker – offentlige og private – i Danmark her.

Udsættelse af behandling

Hvis du og din partner ønsker at udsætte behandlingen, er det helt i orden.

Kontakt klinikken, så de kan notere det i journalen. Spørg også gerne klinikken, hvor længe behandlingen kan udsættes.

Lad os skabe
bedre indhold
til dig!

Vi ønsker at målrette indholdet på siden, så den hjælper dig bedst muligt. Hvis du svarer på nogle spørgsmål, kan vi stille skarpt og undersøge de emner, som er relevante for dig.

Lad os skabe bedre inhold til dig!

Vi ønsker at målrette vores inhold på siden, så den hjælper dig bedstmulig. Ved at svare på følgende kan vi stille skaprt og undersøge de emner, som er relevante for dig.

Mini guide til pårørende: Sådan støtter man den ufrivilligt barnløse

FERTILITET, FORÆLDRE

ARTIKEL

Sådan støtter man den ufrivilligt barnløse

I LFUB bliver vi fra tid til anden kontaktet af pårørende, som ønsker råd og vejledning til, hvordan man kan hjælpe et nært familiemedlem, når vedkommende er ufrivillig barnløs.

FERTILITET, FORÆLDRE